Friday, 7 December 2012

KISAH AKU,KISAH KAMI..

salam semua..sowi to say yer blog dh bersarang,omg i miss my blog..
so mari pendekkan story..
ada y bertanya tentang kehidupan aku..
siapa dan apa perkerjaan kedua org tuaku..
brapa org adik beradik..
kali nie akan aku kongsikan,sedikit sebanyak kisah hidup aku dan keluarga,serta kehidupan y telah ALLAH berikan kepada aku untuk melihat sejauh mana kesabaran dan ketabahan aku menempuh dugaan darinya,sejauh mana kekuatan dan ketahanan diri aku u berdepan dengan semua masalah yang telah diberikan..jadi..inilah kisah aku,kisah kami..
tanggal 13 nov 2000 abah pergi meninggalkan ibu,aku dan adik lelaki untuk selamanya kerana serangan sakit jantung..
ibu membanting tulang berkerja sebagai tukang masak dengan pendapatan rm 10.00 setiap hari. aku di tingkatan 3 dan adik masih kecil bersekolah rendah. Pulang dari sekolah tugasku menjaga adik,membasuh dan mengemas rumah serta memasak.Pada ketika itu aku menyalahkan takdir kerana kami dibesarkan dalam keadaan y susah dan aku xpernah kenal erti kesenangan..kemudian ibu berkahwin lagi,aku dan adik xdapat terima semua tu.hanya berbekalkan wang pencen arwah abah cuma rm 600.00 ibuku telah berpindah ke rumah bapa tiriku dan berniaga nasi lemak pada sebelah pagi dan kedai makan atap rumbia sebelah petang untuk menampung kehidupan kami semua..bapa tiri aku hanya sekadar menumpang dan menghabiskan wang ibuku,simpanan u dirinya dan ganjaran u dirinya langsung xada..bapa tiri aku berkerja kerajaan tetapi telah diambil tindakan buang kerja oleh jabatan penjara kerana pembolosan...rata2 kawan disekolah bawa bekalan wang tak kurang dari rm 2.00 setiap hari ke sekolah sedangkan aku cm rm 1.00 yang mampu ibu beri..waktu rehat kawan makan makanan enak tapi aku hanya mampu mkn 2 kuih dan segelas sirap..perasaan marah dan benci terhadap bapa tiriku semakin meluap2 membuatkan kami berdua adik beradik berjanji xakan berbaik dengannya..dah tak berkerja tambah menyusahkan ibuku..seterusnya aku diterima melanjutkan pelajaran di ipta,dlm ms itu jg atas desakan ibu aku hadiri temuduga konstabel polis..6 bulan berjemur panas dan hujan akhirnya aku dilantik menjadi konstabel polis dan berkhidmat di ipd taiping..
satu hari,selepas pulang berkerja pd bln puasa,tarikh 19 oct 2006,aku terima panggilan dari pihak hospital beritahu ibu telah pergi meninggalkan kami berdua buat selamanya kerana kemalangan jalanraya..
terasa mcm mimpi,jantung aku seakan terhenti bila mendengar berita itu.adikku juga turut cedera dalam kemalangan.Sehari sebelum kejadian ibu dtg ke tempat kerja dan berbuka puasa bersama2,ibu hadiahkan aku motosikal untuk aku berulang alik ke tempat kerja. tak sangka itulah kali terakhir kami bergurau,bersembang dan kali terakhir aku peluk cium ibu dln keadaan bernyawa,hari tu jg hari terakhir aku dengar gelak tawa ibu..
kenyataan y xmampu aku terima dan xmampu aku hadapi seorang diri,di saat itulah saudara mara memberikan semangat u aku terus bersabar dan tabah menghadapi semuanya..ayah tiriku mula menunjukan belang..habis semua barang kemas ibuku dibawa lari,aku dihasut supaya tidak berbaik dengan saudara mara y lain dan aku dipujuk u menyerahkan semua harta dan wang milik ibuku..terngiang2 kata ibu aku seminggu sebelum ibu pergi supaya menjaga adik jika terjadi apa2 petanda dia akn pergi tinggalkan kami..

mahu atau x dah aku tempuhi,suka atau x aku kena laksanakan juga..ibu tinggalkan adk kpd aku ketika itu baru berumur 13 thn,sekali lagi aku menyalahkan takdir..kenapalah mst aku y terima semua ni di saat2 aku msh belum puas menikmati waktu muda berusia 20 tahun..bebanan y harus aku pikul teramat berat y aku xtahu aku blh atau x melaksanakannya..akibat kemalangan adk aku mengalami kecederaan di tulang pinggul dan xdapat berjalan hampir setahun,setahun juga aku tinggalkan dia di kampung bersama nenek,ibu dan bapa saudaraku..maaf bkn sengaja aku tinggalkan dia tp aku harus meneruskan kerja hakiki..niat aku sebelumnya u sambung belajar dilupakan..kos aku berulang alik ketika itu mengjangkaui gaji aku,nasiblah ibu ada sedikit simpanan dan aku gunakan u perbelanjaan pampers,makanan dan semua keperluan adk..hati aku ketika itu hanya tuhan y tahu.setahun berlalu adk mulai sembuh dan aku mengambil dia tinggal bersama2 aku di taiping....

maka bermulalah tanggungjawab aku membesarkan adk.tahun demi tahun,dalam hati y dulunya ada bebanan kian hilang..suka dan duka,pahit dan manis,susah dan senang kami tempuhi berdua saja,makan atau berlapar juga kami berdua,tanpa bantuan dan bebanan dari org lain..bila aku menerima semuanya dgn hati terbuka,tuhan telah buang semua rasa menyalahkan takdir hilang dgn kuasanya,kehidupan dan tanggungjawab y aku pikul langsung mengubah hati aku..mengubah segala keburukan aku dan kelemahan diri aku..aku xhebat,aku buat dan berikan apa y termampu kepada adk seikhlas mampu..dlm hati kecil adk aku memahami betapa perasaan sedih hinggap di hati dan airmatanya xhenti tiap kali mengenangkan ksh syg,pelukan ibu dan abah..menangis sblm bergembira tiap kali hari raya..dulunya bersalam di pagi raya bersama abah dan ibu,kini tak mungkin lagi suasana itu kami rasai..

nasib kami msh baik punyai ibu dan bapa saudara y ambil berat serta sudi tumpangkan kami di rumah bila kami pulang ke kampung..budi dan jasa mereka xdapat aku nk bls..masakkan makanan kegemaran kami,bg ksh syg dan perhatian pd kami..terima kasih pada semuanya u kami..kini,abah sudah tiada hampir 12 tahun dan ibu hampir 7 tahun, ketiadaan itu masih dirasai.aku masih menangis sendirian,bersedih sendirian dan menyepi sendirian..masalah dan segalanya aku pendam sendirian,takut u berkongsi dgn adk atas alasan aku xmahu pelajaran dan kehidupannya terganggu..di dlm hati sungguh aku mahu melihat adk menjadi org y berguna.

sekejap ms berlalu,Alhamdulillah adk membesar dgn didikan dan asuhan aku tanpa sbrg masalah..skrg dh 19 tahun umurnya,tak sesusah y aku jangka,tanpa pengalaman akulah ibu akulah ayah kepada adk.aku xpernah menyesal membesarkan adk dan aku bersyukur tuhan berikan perilaku dan adab y baik pd adk..bergaduh dan bertegang urat itu biasa,pernah aku memukulnya krn tak mendengar cakap tp aku lakukan krn ingin adk menjadi y terbaik buat dirinya srndiri..

pernah aku dipersoalkan oleh adk kenapa aku selalu mrh dan pernah adk rs aku bencikan dia,itu semua demi kebaikan..tiada sekelumit dlm hati aku benci pd adk tp krn dalamnya ksh syg y tiada tandingnya,biar aku sakit dr adk y sakit..biar aku xmakan asalkan adk mkn,aku semampu mungkin cuba u lenyapkan kesunyian adk..ms adk di asrama dl aku selalu masakkan u adk dan bw ke sekolah ketika melawatnya dan mkn bersama,seperti y arwah ibu selalu buat pd aku dl..

gerak geri dan semua kegemarannya aku tahu,adk xmakan daging tp daging burger mkn..haha pernah aku kenakan dia sampai muntah2 teruk adk..adk suka mkn seafood xpecially sotong,udang dan ketam..kalau kami mkn steamboat dan seafood mst berebut nk mkn byk sbb kami dua2 suka bnda y sama..shoping plak lain kes,mcm budak2 dr dulu sampai skrg semua baju dan kasut ikut pilihan aku dan adk akn beli dgn persetujuan aku..how sweet..dulu kecik skrg bkn main semangat lg bdn pastu ada hati nk lwn ngn aku y slim dan comel,hiksss...aku selalu downkan apa y dia buat dan apa y dia usahakan krn aku nk dia buat y lbh baik dr y sedia ada..

buat adikku MOHAMAD AMIN....
kak terlalu sayangkan adk,kak msh bernafas dan kuat krn adk. kalau dulu ditakdirkan ibu dan adk tinggalkan kak tak mungkin kak masih siuman..dr kak bujang sampai dh kahwin,kak masih kakak y sama,y poyosan dan gilos2 mcm dulu..y sikit mental dan sengal mcm dulu..abg sygkan adk sptmana kak sygkan adk..apa y kak lakukan selama hidup kita berdua krn sygkan adk,krn nk adk jd org y berguna..kak xminta apa2 balasan,cukuplah satu hari nanti bila kak pejamkan mata pergi u selama2nya adk dpt semua kekuatan y kak beri u teruskan hidup dan capai semua impian adk terutamanya nk jd pensyarah y comelsss...
buat abah dan ibu di sana,maafkan anakmu atas semua kesilapan dan dosa2 kami berdua,maafkan yayang seandainya tersalah mendidik dan menjaga adk..buat adk,maafkan kak dari hujung rambut sampai hujung kaki,maafkan kak atas kesilapan dan kekhilafan kak dlm semuanya..tiada y sebaiknya kak lakukan hanya u adk dunia dan akhirat..







Tuesday, 20 November 2012

SUPRISE!!! deco deco deco..XOXO

salam uolsss...
entry berkolaborasik xjadik...huhhh!!
semalam 18.11.2012 bersamaan hari ahad genaplah umur cinta hati pengarang jantung pisang y ke 24 thn..
selamat hari lahir suamiku...
love u till death..
this year mmg lgsung xde planning apa2 u celeb besday dia..just ucapans dan mkn2 jew..
his birthday sama tarikh ngn we olss pny bis member wedding..that day bgn tido sarapan pastu cpt2 siap ke kenduri..hbs je kenduri my cdm ayu call..
"when lovess takes overrr... yeahhh!!! (ringtones)
hello,ye kak..
wawa jgn ckp kat syukri taw,akak ngn cdm nk wat suprise kat dia,nt deal kat mana nk jmp then kita jmp ok..byee..
smpai je rmh memikirkan idea nk ajak dia dinner but at the same time aku diet..ms membedal kat rmh kenduri lp diet..ok abaikan statemet tu
ajak pny ajak blh plak dia xnk kuar...hadoiii rusak ana pny program..
lasly...cm nie la jadikk...
lokasi kejadian : atas bonet kereta bmw cdm fitri di jalan msk mutiara idaman..
wawa nape xjadi...geram btl ngn bdk nie...

mkn tnpa rasa bersalah pd tubuh bdn

special thanks to both of them
CDM AYU YASIN DAN CDM MOHD FITRI 
dgn akademi we olsss rasa dh mcm family..
dulu lgsung xkenal each other..
sentiasa berikan y terbaek..tunjuk ajar y xpernah jemu,ilmu y xpernah lekang membuatkan kami sgt seronok berada di platform y terbaek..

menumpang kasih jap..

to my beloved husband,semoga pnjg umur,terus suksess,berjaya seimbangkam dunia akhirat..
be a good husband and dad for our future life..
semoga kasih syg kita kekal hingga hujung nyawa
selamanya...selamanya...
harimau malaya...
elelelele laaaa...elelelelele laaaa....


Sunday, 11 November 2012

PB QUEENS - 2ND PHOTOSHOOT

cewahhhhhhhh............kemain..

syukur alhamdulillah pb queens dapat bergambar bersama buat kali ke 2..
hasil perbincangan dengan our leader ayu yasin we olsss pilih tema electric blue+mustard yellow dan swimming pool y sgt gojes dan menaikkan seri wajah sekalian alam..
roll vt....


batu belah batu bertangkup....
jangan telan kami..


hijabistas de gojessss...

pandanglah lihatlah...tiru mcm kami


rapatkan saffff......

panas terik...ada jgk y terjun nanti



ok gaya renangan pertama..

vogueeee dan cuns gitewww....

ayuuuu.....ayuuu.....

mr enter the frame..

ok y nie huruf B dan V..
yang nie hurup S L E E P M A T E....
cuba eja murid2...

jom balik tido nyenyak dgn BV


saya punya...ehh2 saya punya.......


kita tgk sapa paling kuat tarik...


dah pegang nie...elehh...belum tentu dapat

tentu uolsss kat luar sana tertanya2 kan ape itu BV SLEEPMATE??
ok nnti iolsss akan hupdate apa itu BV SLEEPMATE
y pastinya ianya ialah terapi untuk tidur dan terapi u radiasi yang mengelilingi kita seharian...
BV SLEEPMATE nie mmg magical produk...
u kesihatan seisi keluarga..
so,so,so,so.....
beruntungnya ladies y join pb queens club,dpt photoshoot dan rundingan kecantikan percuma..
jadi usahlah engkau membuang waktu..
jom join kami olsss..pastinya anda akan puas hati bila miliki badan y cantik dlm ms hanya 3 minit..
kasitekanininombor : 013-5218181

Thursday, 8 November 2012

PERUBAHAN POSITIF

ASSALAMUALAIKUM uolssss.....
memandangkan ramai y dah tegur n ramai y xpercaya tmasuk kwn baik sendiri yer..hehe sebenarnya en suami pn merasai perubahan diriku tapi dia kan xsuka menunjuk so lebih baik diam saja..ahakssss!!!

btw...berubah ker?? secara luaran absolutely berubah..dari suka2,dari xminat,dari xpandai..
3 years before,hmm xpyh la upload pic sbb dl mmg selesa dan lbh fun dgn jeans,t-shirt and sneakers,tambahan aksesori sipar jepun..xpandai bermake up nie,xpandai skirt2 kembang n fesyen bagai..baju kurung setahun sepasang je tu pn ms raya,just pakai apa y minat dan suka..

perangai???? haahaha bab nie mmg suka..kasar,ganas,lasak,blh dikatakan kurg peradaban dan perilakuan la dulu..eh3 itu dulu la kan,sejak bila aku berubah nie sendiri pn xpasti..

cakap xserupa bikin td kata xmaw upload kan..
agak selekeh la pakaian fav pergi dating dolu2..

muka xmake up dolu2 mmg selalu sgt dah

muslimah sejati date tp pantai...huhu

now...semua skill main redah dan buat..main hentam asal jadik jew..make up??? pertama kali belajar dari you tube pastu upgrade dan upgrade,xpandai pn tapi hantam sajalah labu..asal muka xpecah sdh..
dressing?? nie lagi lawak,dr dulu suka kontra smpai kena tegur minah rainbow baju kaler lain hbeg n tudung kaler lain..skrg ni nahhh hambekkk!! sume model dlm majalah pakai kontra..dolu xpernah ada heels,rs cm bini popeye jatuh longkang bl pakai heels..skrg bersusun dlm lemari smpai kena marah dgn abg hensemku..

part plg bes dlm semua sepupu sepapat sebaya aku sorg je y plg selekeh n pakai barang2 pasar malam..balik kpg ada gathering kumpul sepupu2 n kenduri,mmg tebal muka sbb pakaian dan style aku mmg membosankan..sng citer dl tgk muka sendiri kurg selera lol...

lps je 3 tahun..






ok..tengok sendiri perbezaan yer olssss....
semuanya atas kemahuan..semuanya dari kosong..aku xpandai bab2 bergaya nie tp masih mengekalkan moto "hentam asal muka xpecah"
cilok idea2 dlm majalah n google,semuanya dr suka2 cuba..bermula bila bersama ATM,pergi dinner and event perghhhh tgk sume2 ladies bergaya kalah retis u..so,dgn penubuhan pb queens club msh belajar cara2 nk kekalkan kecantikan dan kesihatan...
perubahan y sgt positif,bkn nk membangga diri atau menunjuk pandai tp u kepuasan diri..ALHAMDULILLAH...jom berubah ke arah y lbh baik,cantik,dan sihat..

LOVE - WAWA


















Wednesday, 24 October 2012

PENCARIAN MODEL PB QUEENS

FUN,FIT AND GORGEOUS....


ALHAMDULILLAH...sambutan terhadap PB QUEENS CLUB sangat menggalakkan..ramai y dah mula menjaga penampilan diri dan kecantikan..yelah kalau nk sihat luar dalam kena lah sihat dulu..mmg sesuai dgn moto dan visi pb queens untuk mencantikkan dan meyihatkan badan gojes2 kat luar sana..jgn ckp psl bdn org lain,dulunya saya pn malas nk jaga badan nie..bila diberi pendedahan tntg pentingnya kesihatan dalaman barulah terbangun dari lena y panjang,ohhh aku mesti cantik walaupn kerja aku kerja y lasak...huhhh!!!! lasak lah sgt,LOL


1st photoshoot...weeee

dulu i xmcm nie...xreti bergaya mcm nie,baju mcm nie pn xpernah ada dl..xreti nk make up gojes2 nie..owwww make up by myself yer..hihi









bergembira tepuk tangan sama2...heyyy!!!
cantik menarik dan sihat..cantik dan bergaya..
seriously sejak adanya dan bersama pb queens club i rasa cm retissss u..bergaya,berjaya dan cantiksss sakan...
perubahan dr semua segi tu tersangat lah banyak..
well,sape y xnak cantik kan..
jomsss,next photoshoot
tarikh : 3 nov 2012
masa : 8.30 pagi
tema : electric blue + yellow mustard
tempat : safira country club,seberang jaya
ok walau dh banyak kali tetap nk bgtaw free..heee
so,apa pilihan anda?? semuanya u olsss y decided...
but for join pb queens club xpyh pikir byk2 la..sbb sgt besss n berbaloi...
sape nk join pb queens club cpt2 call yer..
013-5218181


Tuesday, 23 October 2012

AEROBIK WITH PB QUEENS CLUB-SIHAT GITEWW

sabtu lepas bertempat di taman belia,pulau pinang iolsss with team pb queens bersenam robik menyihatkan badan bersama fitline..mmg ramai dan mmg terujassss yer sbb lama xaerobik bagai nie kan,maklum la semenjak dua menjak nie sifat kemalasan makin menular di dalam diri..bila kemenularan tu menjadi2 mula la kenaikan berat badan pon makin menjadi..
sebut je psl berat badan mesti ingat ideal..bkn susu IDEAL..
sebut je psl berat badan mesti ingat kurus..
badan cantik je mst sebut psl berat badan..
yela sape xnak cantiksss kan...
aktiviti nie adalah aktiviti y termasuk di dalam program pb queens club disamping photoshoot u pb queens semua yer..
review sepanjang senam robik pb queens..

our instructor kak wan y sgt happening da vincci

oppa gangnam style...(sambil buat gaya mcm psy)

sekali tgk mcm latihan joget pahang... >_<

Arqan y kesana,kemari,kesitu...tetap comel

ini aksi wajib pb queens

kanak-kanak y xbrapa nk ribena sgt

refleksologi jer bang

alololoooo..rania pn nk aerobik jgk..tunggu besar yer cyg

3 hensem boy my queen

letih kerrrrr

twin?????

let's rock with us....lol

muka suci dlm debu

pakai PB dan bersenam akan memantapkan lg badan kita dan akan bakar 2x ganda kalori dari y sebenarnya..cantik luar cantik dalam..
jom olsssss...WE GET A FUN,FIT AND GORGEOUS BODY and HEALTH with PB QUEENS CLUB...
u anda di luar sana y mencari alternatif untuk sihat dan cantik dengan kos y rendah dan berbaloi disinilah tempatnya...PB QUEENS CLUB it's free for u ladiess....
tersangat lah untung bila u olsss join this club...me and my team sedang dlm perancangan program,insyallah dgn adanya pb queens kita akan bongkarkan rahsia wanita dan rahsia u kekal jelita...
y pastinya semua program y sedang dibincangkan untuk u olsss semua y join pb queens club..
ishkk bes sgt lah dgn pb queens club nie..sebab semuanya tentang kecantikan dan kesihatan wanita..
latest program  PB QUEENS akan buat photoshoot lagi...
tarikh : 3 nov 2012..
jadi jangan tunggu lagi...jom sertai kami u photoshoot nanti dan jadilah sebahagian dari PB QUEENS CLUB...
kerana dirimu amat berharga..
wawa : 013-5218181



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...